Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Mobil menu

Mad i hverdagen

Det er dagplejeren der indkøber og tilbereder maden til børnenes måltider. Dagplejen følger sundhedsstyrelsens anvisning vedr. kost til de forskellige alderstrin. Der er minimum 5 økologiske produkter. Det er mælk, smør, brød, mel, havregryn og æg. Der er fokus på varieret kost men også at der både er mad som spises med bestik og mad der kan spise med fingrene. Måltidet betragtes nemlig også som et læringsrum, hvor der fokus på at børnene øver sig i at blive selvhjulpne og inddrages i den sociale ramme og dannelse omkring måltidet.

Allergi kost og specialkost skal medbringes af forældrene.

På legestuedagen skiftes dagplejerne hver uge til at lave mad til alle børn og voksne hele dagen. Når den enkelte dagplejer har maddag, dennes børn passes i børnefællesskabet.

 

Fødevarestyrelsens smileyrapport for dagplejehuset: https://www.findsmiley.dk/521116